2.10.08

Iloa, huolta ja helpotusta!


Viime ma-ti välisenä yönä Rasperi ei nukkunut kuin torkkuen. Kädet säpsyi "morotus"-liikkeen tapaan jopa minuutin välein ja rintaa söi lähes tunnin välein. Aamulla soitin neuvolaan ja ohjas soittamaan keskolan lääkärille, että saisi varmuutta moiseen outoon käytökseen. Sieltä annettiin ohjeeksi tulla polille heti tarkistuttamaan tilanne. EEG-aivojen sähkökäyrä otettiin ja monta verikoetta. Onneksi kaikki oli normaalia eikä osastolle tarvinnut jäädä yöksi. Itsellä oli kyllä voimat pois päivän jälkeen ja itketti ihan väsystäkin. Säpsyjä ei ole enää esiintynyt ja Rasperi voi hyvin. Olen vähän maitotuotteitakin jo käyttänyt, eikä ainakaan vielä ole mahan vääntöjä esiintynyt!
Neuvolassakin kävimme tänään ja painoa oli 5875g eli korjattua ikää 3kk sama kuin Pihlalla, joka syntyjään painoi 4kg! Rasperihan oli lasketun ajan tienoilla vasta n. 2700g! Molemmin käsin tarttuu jo esineisiin ja terkkari kehui monipuolista ääntelyä.

1 kommentti:

Titta kirjoitti...

Kivaa, että sä jaksat näitä kuulumisia kirjoittaa, ja oikein kuvien ja videonkin kera. Voi miten suurelta ihmeeltä tuo Rasperi aina vaan näyttää. En osaa muuta ajatella, kun häntä katson. Mikähän lie kehitysvaihe tuo yöllinen levottomuus ja morotus lie oli. Onneksi kaikki oli tutkimuksissa hyvin!

Meillä Luukas saattaa herätä pirteänä keskellä yötä leikkimään. Iloisesti, lihakset jännittyneinä kiekuu ihan kuin sanoisi: "Hei äiti, nyt on aamu. Äkkiä nosta mut pois täältä - mennään heti paikalla leikkimään". Ja sellaisessa mielentilassa ei häntä saa mitenkään rauhoitettua takaisin unilleen. Ei auta kuin leikkiä!

Pidimme muuten unikoulua kuukausi sitten - ja 8. yön jälkeen Luukas oppi nukkumaan yönsä ilman tissimaitoa. Koville otti meillä kaikilla, mutta onnistui viimein. Päätin että nukkumaan menosta asti ennen klo 6:en aamulla ei meillä tisutella. Niinpä poika oppi heräämään joka aamu klo 6.15. Täsmällinen kaveri! Siitä hän jatkaa sitten vielä maitotankkauksella noin klo 7.30. saakka yöuniaan.

Ilon aiheita on paljon ja tää 9kk vaihe on niin mainiota aikaa :)

Kovasti jaksamista sinnekin!