24.4.08

Kiitosmieltä


Viikko vierähtänyt taas! Kasvu ja toipuminen on ollut upeaa! Nyt painoa Rasperilla on jo 1400g, hiukka päälle kun eilen sai alhaisen hb:n takia punasolutankkausta. Maitoa menee JO 8x18ml päivässä ja ruiskututista osaa juoda toisinaan osan n.2-4ml ennen maidon letkutusta masuun. Keskiviikkona oli vaippaankin tullut vähän kakkia, joten suolen loppuosakin näyttää toimivan :-)
Apneoita, eli sykkeen/hengityksenlaskuja on ollut ke-to muutamia, mutta osakseen suurentuneet maitoannoksetkin saattavat vaikutaa oudoksestaan oloon, kun masukin joutuu venymään uusiin mittoihin.
Maanantaina oli pärjännyt yön pelkällä huoneilman happimäärällä, mutta vaihtelevasti on nostettu 28% asti riippuen rasituksen määrästä. Tänäänkin jouduttiin ikävään silmälääkärin tutkimukseen... :-( vielä ei silmistä osata sanoa pienen iän vuoksi paljoakaan, mutta ei pitäis olla mitään hälyttävää kuitenkaan.
Juttelin kirurgin kanssa stoomasta (avanne) ja hän oli tällä hetkellä sitä mieltä, että 1½kk vielä annetaan Rasperin kasvaa ja toipua ennen kuin sulkuleikkaus tehdään. Olisi hyvä, jos ei edestakaisin tarvis sitä ennen Rasperin kulkea, vaan saisi olla koko ajan Taysissa. Kotiin pääsemme silti varmasti yhtä nopeasti/hitaasti kuin jos olisimme Seinäjoen sairaalassa.
Kevät on täällä jo pitkällä: kuljen sairaalaan puistojen kautta ja kukkapenkit alkavat jo olla väriloistossaan, ja linnut laulavat... Aurinko se on lämmittänyt mieltäkin!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas. Luettiin monenlaisia kuulumisia Rasperin voinnista, äidin kanssa ja onneksi hyvin näyttää menevän tällä hetkellä. Kovasti teillä on ollut kestämistä kaikkien asioiden kanssa. Amikin kuulostaa jo aivan lääkäriltä :D .
Kaikkea hyvää jatkossakin ja mielessä olette usein. Terveisiä kaikille toivoo: Jarno +kotiväki