15.8.08

tasapainoilua

No, pään magneettikuvaus ei täysin onnistunut; enkä ihmettele! Laite piti aivan mahdotonta meteliä ja aika oli ½tuntia myöhässä ja Rasperi jo nukkunut ½tuntia kun kuvausta aloitettiin. Tiistaina oli taas päivällä pidempi huutosessio ja seuraava yö huono unien suhteen. Keskiviikkona en antanu rautaa, torstaina huutoa vähemmän, mutta unet tunnin pätkissä yöllä ke-to. Torstainakaan en rautaa antanut. Olin ite käymäs illalla tuttavan luona yksin ja Rasperi ei enää huolinu pullosta (sain todeta tänään saman itse).Onneksi rintamaitoa riittää. Soseista menee päärynää ja mustikkaa nyt kun kokeilen perunaa taas pitää tauolla jos se auttaisi kipuiluihin.
Torstaista perjantaihin yö oli hyvä: 3½h+2h+2h+1½h Tänään poika on sitten nukkunu vähän väliä päivälläkin ja yhdessä nukuttiin tunnin päiväunet, Pihla, minä ja Rasperi. Eikö se rauta imeydy äidinmaitoon jos otan sitä itse? En millään hannisi antaa enää Rasperille rautaa suun kautta...
Hienoja hymyjä ja jokeltelua saamme palkaksi päivittäin (itkujen tasapainoksi) ;-)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Kurjaa tuollaiset vatsakipuilut!
Ymmärrän hyvin, että sellaisista haluaisi päästä eroon, jos vähänkin saa vihiä, mistä ne mahtavat johtua. Itse epäilet rautavalmistetta Rasperin vaivojen syyksi.
Lainaan tähän imetystukilistan sivuilta tuosta raudansaannista:
"Äidinmaidossa on rautaa suhteellisen vähän (alle 0,1mg/100ml), mutta se on erittäin hyvin imeytyvää: Äidinmaidon raudasta imeytyy 70%, lehmänmaidon 30% ja korvikkeiden 10%. Ihan tarkkaan ei tiedetä, miksi äidinmaidon rauta imeytyy niin hyvin, mutta todennäköisesti kyseessä on monien asioiden summa (esim sinkin ja kuparin otollinen pitoisuus saattaa olla osatekijä). Ja tuolla laktoferriini-entsyymillä on varmasti myös oma suuri merkityksensä, se nimittäin "varastaa" lapsen suolistossa olevilta bakteereilta rautaa lapsen käyttöön. Samalla laktoferriini ehkäisee vahingollisen bakteerikannan lisääntymistä. Tutkittaessa imetettyjä lapsia on todettu, että raudanpuuteanemia on erittäin harvinainen 6 - 8 kk täysimetetyillä lapsilla. Useammin anemiaa esiintyy max. 5 kk täysimetetyillä lapsilla. Aikainen kiinteiden aloittaminen saattaa häiritä äidinmaidon raudan imeytymistä. (Akre, 1989) Poikkeuksena ovat keskoset ja pienipainoisena syntyneet vauvat. Äidinmaidon rauta ei välttämättä riitä heidän tarpeisiin, jolloin imetyksen ja lisäraudan yhdistelmä estää mahdollista raudanpuuteanemiaa paremmin kuin korvikeruokinnan ja lisäraudan yhdistelmä. Eli imettävä äiti voi huoletta antaa pienenä syntyneelle vauvalleen lääkärin määräämät lisärautatipat, ne eivät haittaa äidinmaidon raudan imeytymistä. (Akre, 1989) Kiinteiden aloituksen jälkeen äidinmaidon raudan imeytymisen voi turvata maksimaalisesti, kun ei imetä kiinteän ruoan antamisen yhteydessä vaan hiukan aikaisemmin tai myöhemmin."
Tämän perusteella joku suunkin kautta annettava lisärauta voisi olla teidän tapauksessa tarpeen. Olisikohan joku toinen valmiste hellävaraisempi ja sopisi paremmin Rasperille?

Titta kirjoitti...

Kiitos Anne-Mari kun saatiin vihdoin koko perheenä käydä teillä. Toiveeni toteutui, kun sain viimein ihan oikeesti pitää Rasperia sylissäkin. Kyllä oli hienoa tavata livenä :) Terhakka ja niin elämänjanoinen, aktiivinen veitikka tuo teidän pieni ihmeellinen poikanne! Ja isosisko myös - niin suloinen ja reipas neiti.
Meillä oli mukava Pohjanmaan reissu kaiken kaikkiaan.
Voimia jokaiseen päivään ja iloa alkusyksyyn! Toivon mukaan nämä meidän pojat alkavat nukkua pian yönsä paremmin....
*huokaus*