11.5.08

Äitienpäivä tuplaäitinä

Hei pitkästä aikaa! Kertaan viime päivien tapahtumia nyt aamutuimaan hiukka tarkemmin: Itse siirto Seinäjoen sairaalaan meni hyvin, pari kevyttä apneaa tuli matkalla, mutta muuten Rasperi jaksoi hyvin. Tiistaista keskiviikkoon olimme eristyshuoneessa mrsa-viruksen rutiinikokeen tulosten selviämiseen asti. Silloin Rasperilla maidot eivät oikein sulaneet kunnolla ja stoomapussiin kertyi nestettä ihan valtavasti, eikä pissaa juurikaan tullut. Poika laihtui ja kuivui (1400g vielä eilenkin ) Torstaina sai ensimmäisen kerran ringer-nestettä nenämahaletkulla korvaamaan nestevajausta ja perjantaina aloitettiin rasvalisät maitoon, että saataisiin painoon nousua. Pyysin Rela-dropia maidon lisänä Rasperille, kun hän saa pakastemaitojani, joissa vanhimmissa on vielä syömääni antibioottia mahdollisesti mukana ja sehän voi ärsyttää mahaa...
Hengitys on ollut ilman nasaalia hyvää. Ainoastaan perjantaina illalla kun vielä koko perhe kävimme, Rasperi hengitti kovin pinnallisesti ja oli väsynyt kun tekivät kortisonirasituskokeenkin kaiken päälle eilen ( 3 verinäytettä->väsyttää jo sinällään) Pyysin laittamaan pojan nasaaliin ja siinä hengitystahti ja -syvyys paranivatkin. Eihän uudet hoitajat tuollaista huomanneet, kun saturaatio oli kumminkin yli 90.
Tulokset kortisonirasituksesta tulevat vasta ensi viikolla. Kakkastakin otettiin viljelynäyte, kun tuo ruoansulatus on ollut niin huonoa. Meitä ennen Tampereelta Seinäjoen teholle lapsensa kanssa siirtynyt ystävä kuvaili osuvasti: "siirryttiin hektisestä yliopistosairaalasta huopatossutehtaaseen". Hoidoilla 3 tunnin välein puuhailen itse aktiivisesti (vaippa, maidot, lypsäminen), joten aika kyllä kuluu! Kotona Pihla odottaa äidin seuraa ja kun ruoat vielä muun kodinhoidon lomassa ehtii, niin eipä ole nettiaikaa kuulumisten päivittämiseen juurikaan ole löytynyt.

Rasperista tuli kyllä paikallinen julkkis Ilkka-lehden etusivupoikana 10.5.08 lehdessä. Juttu oli asiallinen ja kuvasi lukemistomaisesti tarinaamme.
Eilen selvisi keskoskaapin happaman makea "leivän" tuoksu, joka on jo torstaista vähitellen voimistunut. Kysyin lääkäriltäkin ja hän vain ehdotti mahdollisesti jonkin lääkkeen tai hoitoaineen hajua. En antanut periksi ja nuuhkin koppia sivuilta päältä ja alta, kunnes löysin: lauhdevesisäiliö oli tyhjä ja siellä oli kuumaa, kiinni kuivunutta äidinmaitoa! Kerroin heti hoitajille ja ihmettelivät mistä maito on sinne päässyt ja miksi kaappi ei ole hälyttänyt kosteuden vähyyttä (45% säätö->nyt 30%).
Tänään Rasperi pääsi avopetiin, joten tunkkaiset hajut jäivät kaappielämään! Onneksi haju selvisi, ettei poika itse "mädäntynyt", jota jo lääkärille suoraan epäilin ääneen! Hengitys on onnistunut täysin ilman nasaaliakin. Paino oli noussut 35g eilisestä mutta kuivuutta kehossa on vieläkin. Syytä ei tiedetä. Kakasta otetaan vielä hiivasieniviljely ja muut aiempien näytteiden tulokset tulevat alkuviikosta. Osastolla olivat tehneet ihanan Rasperin jalanjälkikortin runon kera äitienpäivän kunniaksi - kiva muisto!
Stooria tuli pitkästi taas! Painonnousua odotellessa...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kävin taas kuulumisilla. Taas yksi askel eteenpäin kun pääsi kaapista pois =)

Titta kirjoitti...

Oletpa ollut tarkka äiti, kun olet huomannut Rasperin hoitoon liittyviä asioita paremmin kuin hoitajat ja lääkärit. Tämä taas todistaa, että äideillä on "se kuudes aisti". Onnea, ilonpäiviä ja voimia tuplaäidille! Ja grammoja Rasperille!