30.5.08

Leikkaus tehty

Tulimme eilen torstaina kolmen ja puolen tunnin ajomatkan jälkeen Lastenklinikalle osastolle K7n. klo 12.40. Rasperi jaksoi matkan melko hyvin, pahempia saturaatiolaskuja ei ollut ja poika nukkui suurimman osan ajasta. Kaappiin ei mennyt lisähappea, ainoastaan +28 lämpö. Maitoa meni perfuusorilla 15ml/tunnissa, eikä siten tarvinnut pulautellakaan vaikka välillä meno oli melkoista töyssyttelyä ja hyppyjä jopa moottoriteillä.
Illalla klo 19 aikaan lähdin enoni perheen luokse yöksi. Aamulla klo 5 lopetettiin maitojen antaminen ja klo 8 valmisteltiin silmätipoilla ja rauhoittavilla sekä intuboitiin hengityskoneeseen. Klo 9-11 Rasperi oli laserleikkauksessa ja molemmat silmät operoitiin. Tulin klo 12 osastolle ja klo 14.30, kun lähdin "hiljaisella tunnilla" syömään, silmien edestä otettiin teipit pois ja aloitettiin antibioottivoiteiden laitto silmiin 8h välein.
Neljän maissa Rasperi availi vähän silmiä ja ihmetteli tilannetta hetken aikaa. Narkoosi vei voimat vielä ja Rasperi nukkui vieläkin kun lähdin klo 19 sairaalasta. Klo 12, 14 ja 18 on otettu jo leikkauksen jälkeen verikokeet ja niistä seurataan tilannetta, koska hengityskone voidaan ottaa pois eli extuboida. Veren astruppi näytti hiukka elimistön kuivuutta, mutta eihän maitoja olla annettu kuin 5ml nyt illalla ja sokeriliuosta tipalla 12ml tunnissa. Eiköhän tuo korjaannu. Huomiseksi ovat kuitenkin jo ajatelleet siirtoa takaisin Seinäjoen sairaalaan!
Kiitollisin mielin huomiseen; poikamme on elossa ja näkö tallessa!

1 kommentti:

Titta kirjoitti...

*huokaus* Voi miten urhea Rasperi on ollut. Ja sinä myös äitinä! Onneksi kaikki meni leikkauksen ja Rasperin voinnin osalta niin hyvin! Saamme olla tästä todella kiitollisia :)