26.6.08

Kauhukokemuksia

maanantaina 23.6 huomasin aamulla, että Rasperin stoomasta paksusuoli oli tullut pari senttiä ulos. Iltapäivällä suolta oli ulkona 5cm! Olin ehtinyt aamulla jo soittaa sairaalan avannehoitajalle, joka piti muutaman sentin prolatoitumista kasvuun normaalina. Stooman leikanneelle lääkärillekin laitoin s-postia. Lopulta soitin vastasyntyneiden teholle, josta ohjattiin ensiapuun.

Ensiavussa n. klo 16 kirurgi määräisi Oxynor-kipulääkettä ennen kuin yrittäisi painaa suolta takaisin sisälle. Hän saikin sen, muutamaksi minuutiksi, jonka jälkeen suoli pullahti ulos taas. meitä valmisteltiin jo TAYSiin lähtöä varten, omalla autolla. Sami lähti hakemaan vielä kotoa tavaroita, ja onneksi sillä jos olisimme lähteneet matkaan heti olisi se jäänyt Rasperin viimeiseksi!

Kun pidin poikaa sylissä huomasin yhtäkkiä, ettei hän hengittänyt! Taputin kovasti selkään ja kerran hän veti henkeä ja muuttui kirkkaan punaiseksi ja valahti jälleen valkoiseksi, eikä hengittänyt! Juoksin viemään Rasperia hätäensiapuhuoneeseen ja onneksi yhksi mies otti heti komennon ja huusi tuomaan ampunhäntää (happimaski) ym. elvytyskalustoa.
Olin koko ajan vierellä ja rukoilin Jumalalta pojallemme vielä elinpäiviä! Tunnin hengitystä jouduttiin käynnistelemään vähän väliä. Kipulääkettä oli annettu keskoselle aivan liikaa (TAYS:n lääkärin konsultaatio selvitti) annos oli vastasyntyneen maksimiannos painon mukaan laskettuna...
Yön olimme teholla ja aamulla lähdimme ambulanssilla Tampereelle. Siellä otettiin koepalat suolesta ja tehtiin varjoainekuvaus. Sulkuleikkaus on 3-4 viikon päästä ja yritämme pärjätä kotioloissa suolen kanssa. Riski on että sen verenkierto heikkenee ja johtaa kuolioon.
Viime yön Rasperi heräili ½-1h välein ja tuntuu kivuliaalta. Suolella ei kuulemma pitäisi olla asiaan vaikutusta... Kyllä stressimäärä taas vyöryy ympärillämme! odotan sulkuleikkausta ja sitä armasta päivää kun saan pestä kakkapyllyä!!!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai hurja.... Kylmät väreet juoksi pitkin selkää...:´(

Onneksi pääsitten säikähdyksellä.... Enkelit olivat hereillä... *halaa*

Anonyymi kirjoitti...

Huh on ollu kyllä täpärä tilanne!! Ihan piti henkeä pidätellen lukea! Onneksi selvisitte!!
Ei voi muuta kun toivottaa voimia ja jaksamisia sinne teille kaikille, täällä ollaan hengessä mukana! Äiti ja isäkin on tullu reissusta, terveisiä heiltäkin!
t:Maija

Anonyymi kirjoitti...

Voi apua, mikä tapahtumasarja! Onneksi ette ehtineet lähteä omalla autolla!! Enkeleitä, onhan heitä...

Marssikoot kaikki suojelusenkelit Rasperin toipumista ja kasvamista suojelemaan!

Olette mielessä, lämpimin ajatuksin ja voimia lähettäen, kati.